Selecteer een pagina

Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding

Opvoeden is een uitdaging die onvermijdelijk ups en downs kent. Ouder zijn is misschien wel de moeilijkste job ter wereld. Er zijn geen diploma’s of brevetten die je kan behalen om een vlekkeloos parcour te garanderen. Bovendien is de weg naar dat doel voor iedereen anders. Ieder ouder heeft zijn eigen & unieke manier van opvoeden, eigen manieren, gewoontes, aanpak, waarden en normen (meegegeven vanuit het eigen basisnest en eigen ervaringen)
Er is geen goed of fout!

Oudergesprekken

Soms lukt het, ondanks alle inzet, gewoon even niet. De gezelligheid is verdwenen. Het contact verloopt stroef. Er wordt meer ruzie gemaakt en de discussies lopen vaak hoog op. Je zit met je handen in het haar en hebt het gevoel dat je de controle over je kinderen kwijt raakt…  Je zou het zo fijn vinden als het opnieuw wat gezelliger in huis wordt. Wat meer structuur, meer rust en verbinding, meer contact en communicatie met elkaar.
Zoals het nu gaat wil je het niet meer!

Soms kan een kleine verandering al een heel groot verschil maken…Ik kijk graag met jullie mee!  
We gaan samen in gesprek en zoeken naar haalbare mogelijkheden.

Contextgesprekken

Waar lopen jullie als (nieuw samengesteld) gezin tegenaan? Wat speelt er binnen het gezin? Waar is behoefte aan? We gaan samen aan tafel zitten. Elkaar beter leren begrijpen is het doel van dit gesprek. Vanuit eerlijk durven en kunnen zijn, echt luisteren naar elkaar zonder oordeel, zonder schuldinductie poppen spontaan oplossingen op, krijgen jullie nieuwe inzichten in elkaar en komen jullie opnieuw tot verbinding.

Adviesgesprekken rouw en verlies

Verlies hoort bij het leven en toch lijken we het steeds moeilijker te vinden om er op een goede manier mee om te gaan. Vooral wanneer het gaat om onze kinderen, slaat de onzekerheid toe. Hoe praten we met hen op een goede manier over de dood, zelfdoding, echtscheiding of andere verliessituaties? Wat vertel je wel en wat beter niet? We willen onze kinderen beschermen tegen pijn. Toch is het belangrijk om met kinderen te praten over verlies en dood, hen bij het gebeuren te betrekken, hen te leren omgaan met verlies, natuurlijk wel op hun niveau en in een taal die ze begrijpen.

Vragen rond rouw en verlies? hoe bereid je je kinderen voor op de dood van iemand waar ze zoveel van houden? Laat ik mijn kind nog afscheid nemen van iemand dierbaar die gestorven is? Betrek ik mijn kind wel of niet bij de uitvaart? Hoe lang rouwen kinderen? Hoe kan ik mijn kind het beste bijstaan in het verwerken van zijn/haar verdriet? Wat zijn normale reacties? En wanneer heeft mijn kind nood aan een begeleiding?

Vragen rond een scheiding : scheiding op maat van het kind? Hoe kan ik mijn kind op de scheiding voorbereiden? Hoe vertellen we dat we gaan scheiden?

Wanneer je als ouder zelf ook overmand bent door emoties of volop aan het rouwen bent, is het niet altijd ha1albaar voor je om op een gepaste en geruststellende manier hier met hen in gesprek over te gaan en hen te dragen in dat verdriet.

Tijdens een adviesgesprek wordt stil gestaan bij al jouw vragen en wordt bekeken hoe jij jouw kind het beste kan ondersteunen in deze moeilijke periode en hoe jullie als gezin met het verlies kunnen omgaan.

Een adviesgesprek kan eenmalig of meerdere malen afhankelijk van de nood.

Call Now Button