Selecteer een pagina

Geboortepatronen & Hechting

GEDRAG IS ALTIJD LOGISCH… Hoe heftig bepaald gedrag ook kan zijn.

Gedrag wil met je communiceren, je iets belangrijks vertellen, je iets leren over je kind én over jezelf. Het is dus ongelooflijk interessant om eens door een andere bril naar het gedrag van je kind of jezelf te kijken. Wanneer je het gedrag echt gaat zien, gaat voelen, zonder oordeel, maar vanuit empathie en nieuwsgierigheid, komt dit zowel jou als je kind ten goede.

“LASTIG, AMBETANT, VERVELEND” GEDRAG IS SLECHTS HET RESULTAAT VAN EEN ONDERLIGGENDE PIJN

Hoe was jouw start?

Elke geboorte is anders, uniek en bijzonder. De manier waarop je geboren wordt, vormt de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. De patronen waar je vandaag tegenaan loopt m.b.t. gedrag en emoties zijn te herleiden naar jouw prille start bij jouw moeder in de buik en jouw geboorte. Want alle gevoelens en emoties die jij tijdens de zwangerschap en jouw geboorte ervaren hebt, kan jij je herinneren. Ze liggen opgeslagen in jouw cellen! Jouw lijf weet ALLES nog van deze periode… En dat lijf reageert dagelijks op bepaalde situaties vanuit deze vroege herinneringen.

Dit gaat automatisch en onbewust…

Wanneer je met deze herinneringen aan de slag gaat, komt er ruimte om nieuwe paden te creëren. Om van een oud besluit (overlevingsmechanismen) naar een nieuw besluit te gaan.

DE MANIER WAAROP JE BENT GEDRAGEN EN GEBOREN BEPAALT DE MANIER WAAROP JE IN HET LEVEN STAAT

Natuurlijk vormt het jou als je niet gewenst was of wanneer je weken lang in een couveuse hebt gelegen waardoor jij en je moeder zolang gescheiden waren of  wanneer je met een geplande keizersnede bent geboren of wanneer je met een vacuümpomp gehaald moest worden…

Hoe reageer jij op stress? Maakt het je onzeker, wordt je wiebelig? Hoe was het voor jou om geboren te worden? Grote kans dat het er hectisch aan toe ging of dat er zorgen waren.

Sta jij stevig in je schoenen of zoek je veel bevestiging van anderen en ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Mocht jij er zijn tijdens de zwangerschap? Hoe was jouw eerste uur na de geboorte? Lag jij veilig bij je moeder op de borst of werd je direct weggehaald?

Je kan niet tot de kern van het probleem komen wanneer je niet weet wat er tijdens de zwangerschap, de geboorte en het eerste jaar is gebeurd.

In deze uiterst kwetsbare periode worden er namelijk patronen en belemmerende overtuigingen gevormd.

9 Maanden lang word je gemarineerd in de emoties van je moeder en wordt hierop jouw wereldbeeld gevormd.

Sommige kinderen zijn klaargestoomd om te vechten of te vluchten! Sommige kinderen zijn zo overspoeld door emoties van de moeder tijdens de zwangerschap of een traumatische ervaring tijdens en/of vlak na de geboorte, dat zij in stress situaties compleet bevriezen.

Wanneer je weet waar dit vandaan komt, zal je met empathie hier naar kunnen kijken. Wanneer je begrijpt wat er is gebeurd met jou of jouw kind tijdens de zwangerschap en geboorte, begrijp je ook direct het gedrag.

Een baby is een heel gevoelig, kwetsbaar en BEWUST mensje, die alles voelt, ervaart en opslaat. Deze ervaringen worden later in het leven omgezet naar gedragspatronen!

HEEL LOGISCH GEDRAG DUS!

Tijdens het in kaart brengen van de geboorte neem ik je mee in jouw geboorteverhaal of dat van je kind. We zoomen in op de tijd van de zwangerschap en geboorte én hoe dit vervlochten is met jou of je kind nu. Je gaat ontdekken welke geboortepatronen van invloed zijn en hoe dat zich uit in het dagelijks leven. Je gaat anders kijken naar jezelf en je kind en begrijpt welke behoefte jij en je kind hebben. Dit geeft openheid en bied je de kans anders te handelen.

Wil jij ook weten welk verhaal schuilgaat achter jouw geboorte of de geboorte van jouw kind? Waarom jij, jouw zoon of jouw dochter het zo moeilijk vindt om zelf keuzes te maken of zoveel moeite heeft met afscheid nemen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Je zal versteld staan van de inzichten die je krijgt. Een waardevol cadeau aan jezelf en jouw kind!

Call Now Button