Selecteer een pagina

Boekentips

Rouw & Verlies boekjes

Ik woon in twee huizen

Dit boekje gaat over Nina en Nina woont in twee huizen. In het ene huis woont haar papa.

In het andere woont haar mama. En Nina woont in allebei. Soms bij mama, en soms bij papa.

In dit liefdevolle prentenboek vertelt Marian De Smet open en eenvoudig hoe het is als je ouders uit elkaar gaan. De warme illustraties van Nynke Talsma vullen de tekst perfect aan.

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden

Op een mooie dag loopt Christiaan met zijn Opa door het park en het gesprek gaat over de dood. Samen filosoferen ze over grote en kleine vragen. Waarom gaan we dood? Wat is er na de dood? En moet je bang zijn voor de dood?

Op het einde van het boekje is er een brief afgedrukt waarin Christiaan zijn (overleden) opa schrijft dat de dood lijkt op een vlinder worden, omdat de rups er dan niet meer is.

Dit boek nodigt uit tot een gesprek over de dood én geeft kinderen de ruimte om vragen, angsten en gedachten te verwoorden. Voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Een boom vol herinneringen

Een lief en troostrijk verhaal over herinneringen die achterblijven als een geliefde sterft.

Vos heeft een lang en gelukkig leven in het bos gehad, maar nu is hij moe. Hij zoekt zijn favoriete plekje op en valt daar in slaap. Voor altijd. Zijn vrienden Uil, Eekhoorn, Wezel, Beer, Hert, Vogel, Konijn en Muis gaan eerst wat droevig bij hem zitten. Ze missen hun vriend. Maar al gauw vertellen ze elkaar verhalen over de speciale momenten die ieder met Vos heeft gedeeld. Zonder dat ze het doorhebben begint er een klein plantje te groeien op de plek waar Vos onder de sneeuw ligt. Bij elke herinnering wordt het plantje groter en mooier, tot er een enorme boom midden in het bos staat. Een boom vol herinneringen aan Vos. Op die manier blijft Vos toch altijd bij zijn vrienden. Dit boekje biedt prima mogelijkheden voor gesprekjes over doodgaan. Vanaf ca. 4 jaar. 

Dat is heel wat voor een kat

Een heel mooi prentenboek over rouwverwerking.

Het ontroerende verhaal gaat over poes Roetje, die dood is gegaan en begraven moet worden. Samen met haar moeder verzint de hoofdpersoon tien dingen waarom Roetje zo’n fijne poes is geweest. Tien dingen, dat is heel wat voor een kat! 

• RELAX & MINDFULNESS

HKM app

Happy Kids Massage heeft als enige een handige kindermassage app, wist je dat?

Deze app heeft meerdere functies. Zo krijg je uitleg over de grepen, zitten er 3 standaard massages in en kan je er raadspelletjes mee doen. Maar het belangrijkste onderdeel is toch wel dat je er zelf eenvoudig een massage mee kan samenstellen van 5 of 8 grepen.

De begeleiding kan je in het begin aan laten, maar ken je de grepen, dan kan je het uitzetten.

Ook zitten er drie standaard muziekjes bij.

Handig als aanvulling op de materialen of om kennis te maken met de methodiek.

Stilzitten als een kikker

“Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes.

Kinderen hebben tegenwoordig een steeds drukker leven: op school, in het gezin, met buitenschoolse activiteiten en vriendjes en vriendinnetjes. Dit zorgt ervoor dat kinderen moeilijker kunnen slapen, piekeren, zijn afgeleid en zich onrustig voelen. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop? Om die pauzeknop te helpen vinden schreef mindfulnesstrainer Eline Snel “Stilzitten als een kikker; Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders’, een boekje vol makkelijke ontspanningsoefeningen zodat kinderen de rust kunnen vinden die ze nodig hebben.

Slaapklets

Je hebt slaapklets in 2 verschillende varianten. De ene is speciaal voor kleuters en de andere kan je bij alle verschillende leeftijden gebruiken.

  • Slaapklets voor kleuters:

Dit boek bevat plaatjes waarover je kind kan vertellen. Hierdoor heb je nog even quality time met je kind om te praten over de dag en je kind hierna lekker in te stoppen. Dit zorgt ervoor dat je kleuter hierna beter kan slapen.

  • Slaapklets voor alle leeftijden:

Dit boek bevat vragen en opdrachten om de dag door te nemen met je kind, maar jij als ouder of een oudere of jongere broer/zus kan hier ook aan meedoen. Ook bij dit boek geldt dat je hierdoor quality time hebt en je kind hierna beter kan slapen.

Relaxkids

Dit fraai geïllustreerde boek laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier lichaam en geest kunnen ontspannen. Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. Kinderen kunnen zo in contact komen met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf. De ‘meditaties’ zijn vooral gericht op rust, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Je kan ze samen met je kind lezen voor het slapengaan. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke rust die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden.

Allerlei

Ik ben 9

Ik ben 9’, een prachtig boek over de ontwikkelingsfase van de negenjarigen. Dit boek Heeft Bauke speciaal gemaakt voor kinderen die rond de negen jaar zijn. Het gaat namelijk over negenjarigen. Je ziet 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Wat is er zo leuk aan? Wat maakt het lastig? Daarnaast vind je leuke tips en weetjes.

Een aanrader voor negenjarigen, ouders, leerkrachten en zorgbieders die met negenjarige kinderen werken. 

Gevoelige oortjes

Dit boek bevat tien hel(p)ende verhalen voor gevoelige kinderen rond thema’s als hooggevoeligheid, faalangst, pesten, perfectionisme, omgaan met nieuwe situaties, rouw, talenten, …

Na elk verhaal zijn er leuke opdrachten in de vorm van vraagjes, tekeningen, het verzinnen van een dansje of liedje.  Als ouder, leerkracht of hulpverlener kom je heel wat te weten over de beleving van je kind en kan je samen aan de slag.  De verhalen werken vaak nog diep door en laten het kind de ruimte om eigen oplossingen te bedenken voor situaties.

Tijger Tijger is het waar?

Een hartverwarmend verhaal met een krachtige boodschap die zelfs jonge lezertjes kunnen oppikken. Het boekje gaat over de kracht van het omdenken.

Tijger-Tijger, is het waar? is het verhaal van een klein tijgertje dat denkt dat zijn hele wereld instort: zijn ouders houden niet van hem. Zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten. Het leven is oneerlijk. Maar een wijze schildpad stelt hem vier vragen… en alles verandert. Hij beseft dat al die problemen niet door dingen veroorzaakt worden, maar door zijn gedachten over dingen. Wanneer hij zijn gedachten onderzoekt, wordt zijn leven weer geweldig.

Leeftijd: circa 4 tot 10 jaar.

Geluk voor kinderen

Een groot, magisch boek met voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest. Lees samen met je kind of kleinkind de tien verhalen over bijzondere vogels, bewonder de kleurrijke illustraties en laat je leiden door de tips, opdrachten en weetjes aan het eind van elk verhaal. 

Draakje vurig

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet…

Een prentenboek op rijm vol passie en vuur dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes

Call Now Button