Selecteer een pagina

Adviesgesprekken rouw en verlies

Adviesgesprekken Rouw en verlies

Verlies hoort bij het leven en toch lijken we het steeds moeilijker te vinden om er op een goede manier mee om te gaan. Vooral wanneer het gaat om onze kinderen, slaat de onzekerheid toe.
Hoe praten we met hen op een goede manier over de dood, zelfdoding, echtscheiding of andere verliessituaties?
Wat vertel je wel en wat beter niet?
We willen onze kinderen beschermen tegen pijn. Toch is het belangrijk om met kinderen te praten over verlies en dood, hen bij het gebeuren te betrekken, hen te leren omgaan met verlies, natuurlijk wel op hun niveau en in een taal die ze begrijpen.

Vragen rond rouw en verlies? hoe bereid je je kinderen voor op de dood van iemand waar ze zoveel van houden? Laat ik mijn kind nog afscheid nemen van iemand dierbaar die gestorven is? Betrek ik mijn kind wel of niet bij de uitvaart? Hoe lang rouwen kinderen? Hoe kan ik mijn kind het beste bijstaan in het verwerken van zijn/haar verdriet? Wat zijn normale reacties? En wanneer heeft mijn kind nood aan een begeleiding?

Vragen rond een scheiding : scheiding op maat van het kind? Hoe kan ik mijn kind op de scheiding voorbereiden? Hoe vertellen we dat we gaan scheiden?

Wanneer je als ouder zelf ook overmand bent door emoties of volop aan het rouwen bent, is het niet altijd haalbaar voor je om op een gepaste en geruststellende manier hier met hen in gesprek over te gaan en hen te dragen in dat verdriet.

Tijdens een adviesgesprek wordt stil gestaan bij al jouw vragen en wordt bekeken hoe jij jouw kind het beste kan ondersteunen in deze moeilijke periode en hoe jullie als gezin met het verlies kunnen omgaan.

Een adviesgesprek kan eenmalig of meerdere malen afhankelijk van de nood.

Call Now Button