Boekentips

Slaapklets

Slaapklets Je hebt slaapklets in 2 verschillende varianten. De ene is speciaal voor kleuters en de andere kan je bij alle verschillende leeftijden gebruiken.

  • Slaapklets voor kleuters:

Dit boek bevat plaatjes waarover je kind kan vertellen. Hierdoor heb je nog even quality time met je kind om te praten over de dag en je kind hierna lekker in te stoppen. Dit zorgt ervoor dat je kleuter hierna beter kan slapen.

  • Slaapklets voor alle leeftijden:

Dit boek bevat vragen en opdrachten om de dag door te nemen met je kind, maar jij als ouder of een oudere of jongere broer/zus kan hier ook aan meedoen. Ook bij dit boek geldt dat je hierdoor quality time hebt en je kind hierna beter kan slapen.

Gevoelige Oortjes

Dit boek bevat tien hel(p)ende verhalen voor gevoelige kinderen rond thema’s als hooggevoeligheid, faalangst, pesten, perfectionisme, omgaan met nieuwe situaties, rouw, talenten, … 

Na elk verhaal zijn er leuke opdrachten in de vorm van vraagjes, tekeningen, het verzinnen van een dansje of liedje.  Als ouder, leerkracht of hulpverlener kom je heel wat te weten over de beleving van je kind en kan je samen aan de slag.  De verhalen werken vaak nog diep door en laten het kind de ruimte om eigen oplossingen te bedenken voor situaties.

Relax Kids

Dit fraai geïllustreerde boek laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier lichaam en geest kunnen ontspannen. Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. Kinderen kunnen zo in contact komen met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf. De ‘meditaties’ zijn vooral gericht op rust, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Je kan ze samen met je kind lezen voor het slapengaan. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke rust die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden.

Tijger Tijger is het waar?

Een hartverwarmend verhaal met een krachtige boodschap die zelfs jonge lezertjes kunnen oppikken. Het boekje gaat over de kracht van het omdenken.

Tijger-Tijger, is het waar? is het verhaal van een klein tijgertje dat denkt dat zijn hele wereld instort: zijn ouders houden niet van hem. Zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten. Het leven is oneerlijk. Maar een wijze schildpad stelt hem vier vragen… en alles verandert. Hij beseft dat al die problemen niet door dingen veroorzaakt worden, maar door zijn gedachten over dingen. Wanneer hij zijn gedachten onderzoekt, wordt zijn leven weer geweldig.

Leeftijd: circa 4 tot 10 jaar.

Geluk voor kinderen

Een groot, magisch boek met voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest. Lees samen met je kind of kleinkind de tien verhalen over bijzondere vogels, bewonder de kleurrijke illustraties en laat je leiden door de tips, opdrachten en weetjes aan het eind van elk verhaal.

Draakje vurig

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet…

Een prentenboek op rijm vol passie en vuur dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes

Lekker in je vel spel

Blij, boos, angstig, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld en prikkelende vragen maken gevoelens en emoties bespreekbaar. Je leert ze (h)erkennen en er beter mee omgaan. Verrassend hoe je elkaar, en vooral jezelf, nog beter leert kennen. Je zelfvertrouwen stijgt, en ook je relaties met anderen worden harmonischer. Kijk, speel, luister en vertel …!

Veel speel- en leesplezier!